Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/bocekilaclamaistanbul.net/httpdocs/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56
Fare İlaçlama - Yeni Nesil Böcek İlaçlama & Böcek İlaçlama İstanbul | Haşere İlaçlama Servisi
Categories: Haşere Türleri

Fare İlaçlama

Fareler ağaçlık ya da taşlık alanlarda çok sık görüldüğü gibi, kanalizasyon, logar ve çöplük gibi alanlarda gezinerek milyonlarca bakteri ve mikrobun vektörlüğünü yapmaktadır. Yaşam alanlarına giren ve sağlık açısından ciddi risk oluşturanFare ilaçlamayapılmadığı müddetçe sorun yaratmaya devam edecektir. İnsanların yediği tüm besin maddelerini tüketebilen fare, yünlü ya da pamuklu eşyaları da kemirerek maddi zarara yol açabilir. Çatı faresi, tarla ve ev faresi ile sıçan gibi türleri sıklıkla görülen kemirgenler, kapalı alanlarda korkuya neden olur. Boyları 5 cm ile 40 cm arasında değişebilen kemirgenlerden kurtulmak için fare ilaçlama yaptırmak şarttır. Zira fareler, iyi gizlenebilen ve başının büyüklüğündeki her alandan geçebilen bir yapıya sahiptir. Ev, fabrika, restoran, bina ve kömürlük gibi alanlara sıklıkla giriş yaparak maddi sorunlara yol açan ve yaşam alanlarının temizliğini bozan kemirgenleri yok etmek için farklı türde ilaçlama yöntemleri kullanılabilir.

 Fareyi yok etmek için basit ilaçlar ya da tuzaklar çoğu zaman bir sonuç vermez. Zeki ve öğrenebilen bir canlı olan farelerde grup davranışları büyük önem taşıdığından, görünür tuzak ya da fare kapanları çoğunlukla işlevsiz kalmaktadır. Bu nedenle fare ile mücadele için profesyonel olarak hizmet veren ve kaliteli ilaçlar kullanarak uygulama yapan ilaçlama şirketleri tarafından yardım almak son derece önemlidir. Sıvı ilaçlar kullanılarak yapılabilen fare ilaçlama işlemleri için katı ilaçlar ve istasyon adı verilen kilitli kutular da kullanılabilir. Açık alanlarda fare ile mücadele için genellikle istasyon kullanılır. Bunun başlıca sebebi, istasyon içerisindeki ilacın, olumsuz hava koşullarından ve kedi, köpek gibi hayvanlardan korunmasını sağlamaktır. Fabrika ya da iş merkezi gibi büyük alanlarda da genellikle istasyon kullanılmaktadır. Fare istasyonu içerisinde bulunan mum blok adı verilen ilaç, farelerin su içtikleri anda iç kanama yaşamasına ve ölmesine yol açar. Bu şekilde kemirgenlerin alanın uzağında bir yerde ölmesi sağlanmış olur.

Ev, iş yeri, ofis gibi alanlarda genellikle sıvı ilaçlar kullanılarak yapılabilen fare ilaçlama uygulamalarında ek ilaçlar da kullanılabilir. Kemirgenlerden kurtulmak ve yaşam alanlarının sağlığını muhafaza etmek için kaliteli hizmet veren kemirgen ilaçlama şirketleri tarafından yardım alınmalıdır.

Fare nedir diye merak ediyorsanız fareler her türlü ortama uyum sağlayan, çok hızlı üreyen ve insanlara hastalık taşıyan memeli canlılardır.

Farelerin Özellikleri

Fare haşere grubunda olup, gece uyurken kulak, ayak, burun gibi organları kemirebilirler. Farelerin kazma, kemirme ve tırmanma yetenekleri çok iyidir. Yaşam alanlarınıza ciddi anlamda zarar verebilirler.Lağım faresi, tarla faresi, dikenli fare gibi pek çok çeşidi vardır.

  1. Fare Nedir?

Omurgalı hayvanlar grubundan olan fareler kemirgen canlılardır. Küçük cüsseli ve kuyruklu bir hayvan olup insanlar için çok zararlıdır.

  1. Fare İlaçlaması Nasıl Yapılır?

İlaçlama yöntemi farenin türüne ve yaşadığı ortama göre değişim gösterip farelerin çok sevdiği maddelerle yapılır. Fare ilaçlamasında Sağlık Bakanlığı onaylı fare zehiri kullanılması sizin ve sevdiklerinizin sağlığını korumak için çok önemlidir. Bu nedenle sadece güvenilir ilaç firmaları ile anlaşın.

  1. Fare Hastalık Bulaştırır Mı?

Fareler insanlara ısırarak ya da farenin tükettiği gıdaya tükürük ya da dışkı bırakması ile insanlara hastalık bulaştırabilirler. Tifus, veba, kuduz, humma, verem ve daha pek çok hastalığı insanlara taşıyabilirler.

  1. Fare Hangi Mevsimde Ortaya Çıkar?

Fareler yazın dışarıdan beslendiği için hasat sonrası dışarıda yiyecek kalmamasından dolayı sonbahar ve kış mevsimlerinde evlerde daha fazla görülür.

  1. Ev Faresi – Lağım Faresi Farkı Nedir?

Ev fareleri küçük yapılı, yaşam olarak evleri tercih eden ve insanlardan ziyade besin ve giyeceklere zarar veren canlılardır. Lağım fareleri ise hem insanlara hem de besinlere zarar verirler, daha büyük yapılı ve yaşam olarak pis akarsuları tercih eden farelerdir.

  • Fare Eve Nereden Girer?

Fare dış ortamlardan, bodrum, çatı, kanalizasyon, borular ve daha pek çok yerden gelebilirler. Eve geldikten sonra fare kuytu bölgelere yuva yapar.

  • Fare Isırırsa Ne Yapmalı?

Fare ısırdığında ya da sizi tırmaladığında, size hastalık bulaştırabilecekleri için en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanızda fayda vardır.

  • Fare İlaçlamadan Hemen Sonra Ölür Mü?

İlaçlama sonrası farenin ilacı yemesi beklenir. Fare ilacı yiyen fare acil su içme ihtiyacı duyar ve suyu içince zehrin etkin maddesi kana karışarak fareyi hemen öldürür.

Bir önceki yazımız olan Pire İlaçlama başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ahmet98

Recent Posts

Karıncalarda İlaçlama İşlemi

Firmamız, yaşam alanlarında her alanda karşımıza çıkan karıncaları, ekonomik koşullarda ilaçlamaktadır. Yaşam alanlarınızda hemen hemen…

3 yıl ago

Kırkayak Böcek İlaçlama

Dünyanın her bölgesinde görülen kırkayaklar nemli ve sıcak bölgelerde yaşamayı severler. Bu canlılar kuru sıcak…

3 yıl ago

Böcek İlaçlama Hizmetleri

Böcek İlaçlama Hizmetleri Böcekler, çok hızlı yayılmaları sebebiyle, birçok ev ve iş yeri için önemli…

5 yıl ago

Virüs İlaçlama

Virüs ilaçlama hizmeti dezenfekte işlem uygulaması ile yapılmaktadır. Virüs, bakteri ve diğer zararlı mikroorganizmaların ortamdan…

5 yıl ago

İlaçlama ve Dezenfekte Neden Bu Kadar Önemli?

İçinde bulunduğumuz şu günlerde, temizlik olmazsa olmazlardan birisidir. Yüzeyler ve kullanılan eşyalar her ne kadar…

5 yıl ago

Dezenfekte İlaçlama

Bilindiği gibi son zamanlarda covid-19 virüsünün ülkemizde ve dünyada hızla yayılmasından ve öldürü boyuta ulaşmasından…

5 yıl ago