Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/bocekilaclamaistanbul.net/httpdocs/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56
Tespih Böceği Haşeresi - Yeni Nesil Böcek İlaçlama & Böcek İlaçlama İstanbul | Haşere İlaçlama Servisi
Categories: Haşere Türleri

Tespih Böceği Haşeresi

Top böceği olarak da bilinen tespih böceği ismini tehlike hissettiği an top ya da tespih boncuğu gibi yuvarlak hale getirmesinden almıştır. Oldukça hızlı üreyen bu haşerelerden kurtulmak istiyorsanız tespih böceği ile mücadele için profesyonel ilaçlama firmalarından yararlanmanızı öneririz.
Tespih Böceği Nedir?
Tespih böceği vücudu bölmeler halinde olan ve yaşadığı ortama göre farklı büyüklük ve renklerde görülebilen bir haşeredir.
Tespih Böceği Hangi Renktedir?
Tespih böceği bulunduğu coğrafyaya bağlı olarak pek çok renkte olabilir. Ancak en çok görülen renkleri kahverengi, mat ve gri renklerdir.
Tespih Böceği Nerede Yaşar?
Tespih böceği genel olarak nemli alanlarda yaşamayı sever. Ev ortamında tespih böceği bu nedenle banyo ve mutfak gibi nemli alanlarda görülür.
Tespih Böceği Ne Zaman Görülür?
Tespih böceği genel olarak geceleri daha aktiftir. Bu nedenle beslenme ve yer değişikliği gibi hareketlerini geceli yapmaya eğilimlidirler. Gündüzleri genel olarak yuva ya da evin kenar kuytu köşelerinde dinlenirler.
Tespih Böceği Zararları Nelerdir?
Tespih böceği genel olarak pek çok hastalığı taşıyan ve insanlara bulaştıran haşereler oldukları için sağlığınız için tehlike arz eden bir haşere türüdür.
Tespih Böceği Ne İle Beslenir?
Eğer tespih böceği ne yer diye merak ediyorsanız bu haşere türü genel olarak hem bitkisel hem de hayvansal ürünler ile beslenen bir haşeredir. Evdeki saksı bitkilerine zarar verir ve açıkta kalan sebze ve meyvelerle beslenirler.
Tespih Böceği Nasıl Çoğalır?
Tespih böcekleri yumurtlayarak çoğalan haşerelerdir. Genel olarak her bir dişi tespih böceği yılda iki kere 30 – 40 adet yumurta üretir.
Tespih Böceği Mücadelesi Nasıl Yapılır?
Tespih böcekleri çabuk üredikleri ve zorlu koşullara dayanıklı oldukları için bireysel mücadele etki yaratmayacaktır. Tespih böceklerinin ilaçlanmasında profesyonel ilaçlama firmalarına başvurulmalıdır. Firmalar genel olarak tespih böceği mücadelesi için sıvı ilaçlar kullanmaktadır. Jel ilaçlar bu haşere türünde olumlu sonuç vermemektedir.

Bir önceki yazımız olan Akar(Mite) Haşeresi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ahmet98

Recent Posts

Karıncalarda İlaçlama İşlemi

Firmamız, yaşam alanlarında her alanda karşımıza çıkan karıncaları, ekonomik koşullarda ilaçlamaktadır. Yaşam alanlarınızda hemen hemen…

2 yıl ago

Kırkayak Böcek İlaçlama

Dünyanın her bölgesinde görülen kırkayaklar nemli ve sıcak bölgelerde yaşamayı severler. Bu canlılar kuru sıcak…

2 yıl ago

Böcek İlaçlama Hizmetleri

Böcek İlaçlama Hizmetleri Böcekler, çok hızlı yayılmaları sebebiyle, birçok ev ve iş yeri için önemli…

4 yıl ago

Virüs İlaçlama

Virüs ilaçlama hizmeti dezenfekte işlem uygulaması ile yapılmaktadır. Virüs, bakteri ve diğer zararlı mikroorganizmaların ortamdan…

4 yıl ago

İlaçlama ve Dezenfekte Neden Bu Kadar Önemli?

İçinde bulunduğumuz şu günlerde, temizlik olmazsa olmazlardan birisidir. Yüzeyler ve kullanılan eşyalar her ne kadar…

4 yıl ago

Dezenfekte İlaçlama

Bilindiği gibi son zamanlarda covid-19 virüsünün ülkemizde ve dünyada hızla yayılmasından ve öldürü boyuta ulaşmasından…

4 yıl ago