Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/bocekilaclamaistanbul.net/httpdocs/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56
Çekirge; uzun arka bacakları sayesinde sıçrama özelliği olan, yaşadıkları bölgeye değişen boyutları 5 cm ile 8 cm arası değişen, genelde yeşil, sarı, kahverengi ve saman renkleri olan, ömürleri ise birkaç ay ile sınırlıdır.
Genelde sıcak iklimin olduğu, su ve dere kenarlarında ya da tarlalarda görülen çekirge beslenme ihtiyacını hayvani maddeler, yeşil bitkiler ile sağlarlar.
Beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak besin kalmaz ise o bölgeden göç ederler. Genelde gruplar halinde yaşar ve göç ederler. Kondukları bölgeye bir anda açlık nedeni ile saldırdıklarından çoğu ekin ve yeşillikleri yok ettikleri bilinir.
Çekirgeler oldukça zararlı canlılardır açlığa dayanamayan bu canlılar oldukları bölgeyi çöle çevirene kadar tüketim yaparlar. Ayrıca bitki bulamazlar ise pamuklu, yünlü giyecekleri de yedikleri görülmüştür.
Çekirgeler en çok ilkbahar döneminde ortaya çıkarlar. Çekirge yumurtlama yöntemi ile çoğalır ve yumurtalarını ölmeden önce toprak altına gömer. Sonbahar aylarında yumurtalarını gömen çekirge, ilkbahar aylarının gelmesi ile yumurtaları dünyaya gelir.
Oldukça zararlı olan bu canlılar tarla, bahçe ve bağ gibi tarımla uğraşanların korkulu rüyasıdır saldırdıkları takdirde önüne geçilmesi çok zordur. Bu yüzden ilkbahar aylarında görülen çekirgeler için hemen vakit kaybetmeden ilaçlama firmaları ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.
Yıllardır sunduğumuz çeşitli böcek ilaçlama servisleri ile sizlere tüm iller genelinde her canlı haşere için hazırlanan özel ilaçlar ile çekirge ilaçlama konusunda da kesin çözüm üretmekteyiz.
Kene, hamam böceği, çekirge, pire ve güve gibi tüm haşereleri ilaçlama konusunda uzman ekibimiz ile hem açık hem de açık alanlarda ilaçlama hizmeti sunmaktayız.
Çekirge ilaçlama, çekirge ile mücadele yöntemleri ve çekirgeler ile merak ettiğiniz sorulara yazımızdan kolayca cevap bulabilirsiniz.
Çekirge Haşeresi
Çekirge genel olarak tarım alanlarına ciddi zarar verebilen ve büyük maddi hasarlara yol açabilen haşeredir. Bu haşere ile tek mücadele yöntemi çekirge ilacı ile çekirge istilasının oluştuğu meydanları ilaçlamaktır.
- Çekirge Nasıl Çoğalır?
Çekirgeler yumurtlama ile üreyen canlılardır ve yumurtalarını toprağa gömerler. Oldukça hızlı üreyen haşereler oldukları için bir an önce ilaçlanmaları ortama verecekleri zararın önüne geçilmesini sağlayacaktır.
- Çekirgenin Zararları Nelerdir?
Çekirgeler başta tarla ve bahçelerde bitki ve ürünlere çok ciddi zararlar verirler. Bu nedenle eğer bahçenizde ya da tarlanızda çekirge haşeresi gözlemlerseniz bitkilerinizin zarar görmemesi için alanı bir an önce ilaçlamanız lazımdır.
- Çekirge Ne Yer?
Çekirge otçul bir canlı olduğu için genel olarak yaprak gibi otçul besinlerle beslenirler. Ancak çekirge haşeresi tarlalarda buğday, mısır gibi ürünleri de telef edebilirler.
- Çekirge Türleri Nelerdir?
Çekirgeler yaşadıkları coğrafya ve iklime göre türleri değişim gösteren bir haşeredir. Çekirgenin türü ne olursa olsun kolonileştikleri zaman gerek mahsullere gerek bitkilere çok ciddi zarar verebilirler.
- Çekirge İnsanları Isırır Mı?
Çekirgeler otçul beslenen hayvanlar oldukları için genelde bitki ağırlıklı beslenirler. Ancak aç ve besinsiz kalan çekirgelerin insan ölülerinden beslenebileceği de görülmektedir. Yine ülkemizde olmasa da Afrika’da aç kalan çekirgeler insanlarla beslenebilmektedir. Ancak söylediğimiz gibi bu tür çekirgeler ülkemizde görülmemektedir.
- Çekirge Nerede Yaşar?
Çekirgeler genel olarak pek çok yaşam alanında hayatlarını sürdürebilirler. Ancak genel olarak daha sıcak mekan ve coğrafyalarda daha hızlı ürerler. Bu nedenle özellikle Akdeniz ve doğu bölgelerde çekirgeler daha sık görülmektedir.
- Çekirge İle Bireysel Mücadele Edilir Mi?
Çekirgeler çok hızlı üreyen ve bireysel mücadele ile yok edilemeyen haşerelerdir. Mutlaka profesyonel bir böcek ilaçlama firmasının hizmetine başvurun.
Bir önceki yazımız olan Fare İlaçlama başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.