Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/bocekilaclamaistanbul.net/httpdocs/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56
Hamam böcekleri, çok pistir ve bulaşıcı hastalıkları taşırlar. İlk yapıcakları yuvalar banyo ve mutfaklardır.çok dayanıklı bir vücüt sistemleri vardır ve genellikle geceleri çok aktiftirler. Bir binada 9 kat birden dolaşabilirler. İnsanların yiyebileceği ve yiyemeyeceği her şeyi yerler kartona kadar . bulaştırdığı hastalıkların başında; astım,dizanteri,verem,hepatit ,mantar vb hastalıklardır.kafası kopmuş bir hamam böceği 1 hafta kafasız yaşayabilir. Saatte 4.700 m koşabilirler boylarına göre bu mesafe çok büyüktür.
Akrepler, çok dayanıklı böcek türlerinden biridir. Aç ve susuz olarak 1 yıl yaşayabilirler. Kabukları çok kalın ve radyasyona bile dayanıklıdır. Akreplerin güçlü nefes alma teknikleri olduğu için suyun altında iki gün ölmeden yaşayabilirler.akreplerin algıları çok kuvvetlidir ve refleksleri çok hızlıdır. Tehlike sezinlendiği saniye hemen harekete geçip tehlikeden uzaklaşabilir. Akreplerin kıskaçları güçlüdür. Kıskaçları sayesinde kumu kazıp içine gizlenebilmektedir. Çok zehirli bir hayvandır insan ölümüne sebep olmaktadır.
Fareler, kemirgen hayvanlardır ön dişleriyle tuğla,tahta vb eşyaları kemirdikleri için dişleri törpülenir ve farein dişleri her yıl 10 cm uzar.fareler suda 2 gün yaşayabilirler ve ölmezler. Tuvaletteki fareyi klozetin içine atıp sifonu çektiğinizde ölmezler. Hatta farelerin yol bulma özellikleri çok bilindiktir. Geldikleri yolu takip edip istedikleri yerlere ulaşabilirler.fareler çok yemek sevdikleri için kendi dışkılarını bile yerler ve bir araştırma sonucu çıkan bilgide fareler ne kadar aç kalırlarsa o kadar fazla yaşayabilirler. Fare yara almadan 60 metre düşebilir.fareler terlemez ve bademcik ve safra keseleri yoktur.fareler çok uzun süre susuz kalabilirler ve ortalama 13 gün aç kalabilirler.
Yılanlar, koku alma konusunda burunlarıyla deil dilleriyle yardım alırlar. Ve yılanlar 2 metre öteyi göremezler.yılanların ağzı dolu olduğunda bile nefes almaları problem teşkil etmemektedir.yılanların ses duyuları çok kuvvetlidir yer altındaki sarsıntıları bile duyabilmektedirler.yılanların salgıladığı zehir avladıkları etleri eritebilcek kadar etkili bir sıvıdır.zehirli ve zehirsiz olarak kendinizin belirleyebilceği bişey değildir. Her yılanı zehirli olarak algılayıp uzak durmak gerekmektedir.
Çekirgeler, çok sesli ve gürültülü hayvanlardır.çekirgelerin arka bacakları çok kuvvetlidir ve bi sıçramaya 1 metre çıkabilirler.çoğu çekirgeler grup halinde dolaşır ve tarım mahsüllerine ciddi zararlar verirler.
Kırkayaklar, çok hızlı hareket eden haşere türlerindendir. Otçul ve etçil beslenirler. Kırkayak haşeresi besinini bulmak için kafasındaki anteni kullanır.kırkayak dünyanın her bölgesinde bulunur ama genellikle sıcak ve nemli yerleri tercih eder. Kırkayak avını ağzındaki zehiriyle avlar. Zehirli bir tür haşeredir.
Arılar toplu yaşama en uygun haşelerdir. Saatte 50 km hızla uçarlar.arıların duyarlılıkları çok fazladır ve ciddi koku alma teknikleri vardır.arılar tehlike fark ettiğinde insanları sokarlar.arılar dakikada 11 bin kanat çırpabilirler.fazla sesli olmaları kanat çırptıkları içindir.
Bir önceki yazımız olan Sivrisineksiz Hayat Mümkün başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.