Kulağa Kaçan Haşeresi


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/bocekilaclamaistanbul.net/httpdocs/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

Kulağa kaçan haşeresi hakkında merak ettiğiniz soruların cevabını bulabileceğiniz bir yazı hazırladık.Kafası küçük ve karnı büyük olan bu haşerenin 6 adet ayağı vardır ve kuyruğunda bir çift kıskaç vardır. Yaklaşık 5 cm boyunda olan bu haşereler çift kanat taşısalar da uçamazlar.

  1. Kulağa Kaçan Nasıl Ayırt Edilir?

Kulağa kaçan haşeresini diğer haşerelerden ayırt etmenizi sağlayan spesifik özellikleri bir çift küçük, bir çift büyük antenleri olmaları ve kuyruklarında çift çatal olmasıdır.

  1. Kulağa Kaçan Ne İle Beslenir?

Otçul böcekler olan kulağa kaçanlar meyve ve sebzelerle, bağ bahçe, tarlalardaki bitkilerle beslenirler. Bu da geçimini tarım ile karşılayan kişilerin çok büyük zarar etmesine neden olmaktadır. Aynı zamanda diğer böcek ölülerini de yerler. Özellikle evinizde saksı bitkileriniz varsa bu haşere türü bitkilerinize ciddi zarar verebilir.

  1. Kulağa Kaçan Eve Nasıl Girer?

Kulağa kaçan haşeresi evinize balkondan, bina dış duvarlarından, meyve sebze poşetlerinden ve daha pek çok yerden gelebilir. Eve girdikten sonra ise sıcak ve nemli yerlerde yuvalarlar.

  1. Kulağa Kaçan Tehlikeli Mi?

Kulağa kaçan böceği insanlar için tehlikeli böceklerdir. Uyku anında ağza, buruna ya da kulağa girebilirler. Bunun dışında ev bitkilerinize ciddi zararlar verebilirler. Bu nedenle bu böceklerin bir an önce ilaçlanarak yok edilmesinde fayda vardır.

  1. Kulağa Kaçan Ne Zaman Ortaya Çıkar?

Bu haşere türü genel olarak ortaya çıkmak için günün belirli bir saatini beklememektedir. Sürekli aktif durumdadır ki bu kulağa kaçan böceği haşeresini diğer haşere türlerinden ayırmaktadır.

  1. Kulağa Kaçan Nerede Bulunur?

Kulağa kaçan böceği genel olarak yeşil bitkilerin ağırlıklı olarak bulunduğu bölgelerde yaşarlar. Yine bu böcekler ilkbahar ve aylarında nem ve sıcaklıktan dolayı aktifken kış aylarında ağaç kovuğuna sığınırlar. Bu nedenle kulağa kaçan türünü ilkbahar ve yaz aylarında evinizde görecek olmanız daha muhtemeldir

  1. Kulağa Kaçan İlaçlaması Nasıl Yapılır?

Kulağa kaçan böceği ilaçlaması sırasında jel ilaçlama yöntemi çok etkili olmamaktadır. Bu böcekten kurtulmak için firmalar uygun ekipman ve ilaçla sıvı ilaçlama yöntemine başvurmaktadırlar. İlaçlamadan sonra arada sırada periyodik ilaçlamalar ile bu kulağa kaçan böceğinin tekrar evinizi istila etmesinin önüne geçmeye çalışabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Tatarcık Hakkında başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Leave a Reply