Adı Kadar Sevimli Olmayan Fındık Fareleri


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/bocekilaclamaistanbul.net/httpdocs/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

Ev faresi ya da fındık faresi olarak bilinen fırsatçı hayvanlar arasında ismi sevimli kendi sevimsiz canlılardır.

Bir evde fındık faresi varlığını dışkılar aracılığıyla fark etmek mümkündür. Çubuksu ve siyah renkli dışkılarla kendini belli eden bu canlılar, ayak izleri de bırakabilir. Ön ayakları 4, arka ayakları 5 parmaklı olduğu için hemen fark edilmeleri mümkün olur. Talaş, kablo gibi maddeleri de kemiren farelerin bir kalem kapağı boyutundaki her delikten geçebilmesi mümkündür. Bu yüzden her türlü çatlak ve deliğin çimentoyla kapatılması tavsiye edilmektedir.

Önleyici yöntemler fare istilasında işe yaramaz. Bu canlılar 21 günde ürer ve kapı aralıkları, borular gibi her alana kolayca girebilirler. Kendisine yuva yapan farelerin ahşap gibi kola kemirilen malzemelerden üretilen evlerde daha sık istilacı oldukları bilinir. Asırlardır insan sağlığını olumsuz etkileyen bu canlılardan kısa sürede kurtulmanız için profesyonel destek almanız şarttır. Aksi halde istila bir türlü bitmeyecektir.

İnsan Olan Her Yere Girerler

İnsanların olduğu her yere girmesi ve buraları yaşam alanı olarak seçmesi ev faresi olarak adlandırılmasına neden olur. Bu farelerin tek iyi özelliği, labaratuvar deneylerinde kullanılmalarıdır. Beslenmesinde fındığı tercih etse de her şeyi yiyebilir. Hazır besin kaynaklarına yakın mesafelere yuva yaptıkları bilinmektedir. Fındık faresi ilaçlama teknikleri istasyonlar kurulması ve yemleme yöntemleriyle yapılır. Ancak zamanla bu farelerin yeme çekingenlik göstermesi söz konusu olur.

Fare İstasyonları

Farelerden kurtulmak için genelde istasyonlar tercih edilir. Bu istasyonların yerinden oynatılmaması ve dokunulmaması gerektiği uygulayıcı tarafından ailede herkese iletilir. Bazen evin içine bazen dış alanlara yerleştirilen bu istasyonlarda zehirli yemler bulunur. Fare ve ailesi bunu yediğinde zehirlenir ve zaman içinde popülasyonun ortadan kaldırılması hedeflenir. Ancak uygulama belirli aralıklarla yapılırsa sonuç daha başarılı olur.

Tarımsal Çözümler

Tarımsal fare ilaçlama tekniği tercih edildiğinde daha farklı yöntemlerin gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Son derece tehlikeli olan fareler, birçok bulaşıcı hastalığın yayılmasına neden olabilir. Profesyonel haşere ilaçlama teknikleri kullanılarak fare istilasından kurtulmanız mümkün olabilir.

Bir önceki yazımız olan Villa Yaşamının Zorluğu Haşereler başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Leave a Reply